Ce am mai citit

/ luni, 26 septembrie 2016 /


Bossypants, Tina Fey

Intr-o duminica, am iesit cu Anca si Simona si cea din urma mi-a dat ideea romanului asta, mentionandu-mi ca auzise ca e destul de amuzant. N-am asteptat prea mult, in ziua imediat urmatoare am si inceput sa-l citesc. N-o sa zic prea multe despre el pentru ca postarea asta se vrea una cat de cat scurta (am ramas cam in urma cu scrisul despre romane), insa am sa mentionez ca bucatile mele preferate sunt cele despre Don Fey, tatal Tinei si probabil cel mai interesant american care o fi existat vreodata in lumea asta, tocmai pentru ca e intr-atat de comic incat nu te poti abtine sa izbucnesti in ras!

“My dad looks like he’s ‘somebody.’ One day when I was visiting him on his lunch hour he ran into a couple of old high school buddies in downtown Philadelphia. ‘Hey, Don Fey!’ one of the guys called from across the street. ‘Oh my God, Don Fey,’ the other guy said excitedly. The two African American secretaries waiting at the light with my dad whispered knowingly to each other, ‘That’s Don Fey.’”
“That’s Don Fey. He’s just badass. He was a code breaker in Korea. He was a fireman in Philadelphia. He’s a skilled watercolorist. He’s written two mystery novels. He taught himself Greek so well that when he went to buy tickets to the Acropolis once, the docent told him, “[greek characters]” (It’s free for Greek citizens.)” “Neighborhood kids would gather on our porch just to listen to him swear at the Phillies game.”
Roquenval, Nina Berberova


Acum cativa ani am citit Trestia revoltata, de aceeasi autoare and, I dare say, I understood shit. Nina Berberova are un stil foarte frumos insa, la finalul fiecarui roman al sau, trebuie sa fie un moment in care sa te intrebi: de fapt ce-a vrut femeia asta sa exprime prin cartea asta? Adica personajele si povestea-s interesante, insa per total, care a fost morala, ce a determinat-o sa scrie?

Cam asa stau lucrurile si cu Roquenval. Mi-a placut mai mult decat Trestia revoltata, insa la sfarsit tot n-am inteles despre ce a fost vorba cu adevarat in mai putin de 100 de pagini cat a avut carticica asta. Totusi, e o lectura relaxanta pentru un weekend sau o seara plictisitoare, sa zicem. E scrisa frumos, nu plictiseste, si zic asta in ciuda fobiei mele rusesti, fiindca desi majoritatea personajelor sunt de sorginte rusa, am putut totusi sa citesc romanul, fara sa o aud pe tanti Liudmila in cap.
Dragut dar nu foarte.

Easy Cupcake Recipes, Lynlyn Lee


Pe scurt, poze dragute (insa nu prea multe), linkuri utile inspre youtube, cateva retete chiar interesante..si cam atat. Ce mai pot spune despre o carte de bucate, mai ales despre un singur tip de desert?

Vrajitoarele, Roald Dahl


Cred ca dintre aceste carti mi-a placut cel mai mult cea in discutie. A fost si amuzanta, am terminat-o si intr-o singura zi, are si schite haioase.. Roald Dahl e perfect atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. E o poveste prea frumoasa ca sa nu o incercat. I-am dat cinci stele din cinci pentru ca merita, iar asta nu pentru ca e o lectura simpla. E pur si simplu relaxanta si amuzanta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2010 Cristina Vulpe, All rights reserved
Design by DZignine. Powered by Blogger